<h2>Μπαχαρικά</h2><p>Τα μπαχαρικά συνηθίζεται να χρησιμοποιούνται στην ελληνική κουζίνα, αλλά και όχι μόνο, γιατί προσφέρουν μοναδικό άρωμα και πικάντικη γεύση στα φαγητά. Χρησιμοποιούνται σε διάφορες μορφές όπως καρπούς, σκόνη, φλούδες κλαδιών ή φύλλα.</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.anatolitikiaura.4ty.gr/more.php?l=el&id=2766' >Περισσότερα...</a></div> <h2>​Ποικιλίες τσαγιού</h2><p>Το τσάι είναι γνωστό ότι έχει ευεργετικές ιδιότητες και βοηθάει στα κρυολογήματα και στην χαλάρωση. Είναι ένα αγαπημένο ρόφημα που μπορείτε να το απολαύσετε ζεστό ακόμα και κρύο. Ένα φλιτζάνι τσάι το απόγευμα σας βοηθάει να χαλαρώσετε.</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.anatolitikiaura.4ty.gr/more.php?l=el&id=2771' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Βότανα & μείγματα βοτάνων</h2><p>Τα βότανα είναι το δώρο της φύσης. Από πολύ παλιά τα βότανα χρησιμοποιούνταν σαν φάρμακα λόγο των θεραπευτικών ιδιοτήτων τους. Κάθε βότανο έχεις τις δικές του θεραπευτικές ιδιότητες.</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.anatolitikiaura.4ty.gr/more.php?l=el&id=2876' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Ξηροί καρποί</h2><p>Οι ξηροί καρποί προσφέρουν στον οργανισμό μας ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.  Μικρή ποσότητα ξηρών καρπών τροφοδοτεί τον οργανισμό μας με μεγάλες ποσότητες ενέργειας, ακόρεστων λιπαρών οξέων, φυτικών πρωτεϊνών, αντιοξειδωτικών , βιταμινών Β, </p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.anatolitikiaura.4ty.gr/more.php?l=el&id=2868' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Μπαχαρικά</h2><p>Τα μπαχαρικά συνηθίζεται να χρησιμοποιούνται στην ελληνική κουζίνα, αλλά και όχι μόνο, γιατί προσφέρουν μοναδικό άρωμα και πικάντικη γεύση στα φαγητά. Χρησιμοποιούνται σε διάφορες μορφές όπως καρπούς, σκόνη, φλούδες κλαδιών ή φύλλα.</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.anatolitikiaura.4ty.gr/more.php?l=el&id=2766' >Περισσότερα...</a></div>
Previous Next
ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ - ΜΕΙΓΜΑΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ {'hide':'true'}
 
 
Μοναδικά
μπαχαρικά & μείγματα μπαχαρικών
 
Τα μπαχαρικά συνηθίζεται να χρησιμοποιούνται στην ελληνική κουζίνα, αλλά και όχι μόνο, γιατί προσφέρουν μοναδικό άρωμα και πικάντικη γεύση στα φαγητά. Χρησιμοποιούνται σε διάφορες μορφές όπως καρπούς, σκόνη, φλούδες κλαδιών ή φύλλα.
 
Τα μπαχαρικά εκτός από την κουζίνα μπορούν  να χρησιμοποιηθούν και σαν καλλυντικά ή σαν θεραπευτικά γιατί διαθέτουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
 
Στο κατάστημά μας που βρίσκετε στο Χαλάνδρι Αθήνας μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία σε μπαχαρικά καθώς και μείγματα μπαχαρικών.
 
 
Αγάρ - Αγάρ

Η ζελατίνη της Φύσης, είναι φυτικής προέλευσης, προέρχεται από εκχύλιση φυκιών, περιέχει 84% φυτικές ίνες , και είναι  ουσία άγευστη και άοσμη με υπόλευκο χρώμα που χαρακτηρίζεται ως πρόσθετη ύλη τροφίμων με τον αριθμό Ε406 και η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πηκτικό στα τρόφιμα, συνήθως επιδόρπια, σύμφωνα με τον κώδικα τροφίμων και ποτών. Αν είστε επιφυλακτικοί στην χρήση της κλασικής ζωικής ζελατίνης ή απλά είστε χορτοφάγοι και αναζητάτε ένα φυτικό πηκτικό μέσο, το άγαρ άγαρ είναι η λύση που ζητάτε.

Baking Powder

Είναι ένας διογκωτικός παράγωντας που χρησιμοποιείται ευρέως σε κέικ. Είναι κατασκευασμένο από ένα αλκάλιο, σόδα, και ένα οξύ, όξινο τρυγικό οξύ, συν ένα πληρωτικό όπως καλαμποκάλευρο ή ρυζάλευρο το οποίο απορροφά την υγρασία.

Βανίλια Λοβός Μαδαγασκάρης

Η βανίλια, η βασίλισσα των αρωμάτων. Η βανίλια που παράγεται στη Μαδαγασκάρη και σε άλλες περιοχές, είναι η ποικιλία '' Βourbon '' όπου θεωρείται η καλύτερη και πιο αρωματική βανίλια στον κόσμο.

Βανίλια Κάψουλα

Έντονη γεύση που χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της γεύσης της βανίλιας. Χρησιμοποιήστε τη βανιλίνη σε παρασκευές της ζαχαροπλαστικής όπως παγωτά, κρέμες, μους και σε διάφορες γλυκές ζύμες, όπως στα κέικ και στα κουλουράκια. Η βανιλίνη συνδυάζεται καλά με κανέλα, κάρδαμο, μπαχάρι, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ, μέντα, γλυκόριζα, λεβάντα, παπαρουνόσπορο και σουσάμι.

Μαγιά Χωρίς Γλουτένη

Διατροφική μαγιά μπύρας πλούσια πηγή πρωτεΐνης, μεταλλικών αλάτων και κυρίως βιταμινών ειδικά του συμπλέγματος Β.

Ζελατίνη σε σκόνη

Η ζελατίνη ανήκει στα πηκτικά μέσα. Χρησιμοποιείται τόσο στη ζαχαροπλαστική όσο και στη μαγειρική για να πήξει υδαρή μείγματα όπως κρέμες (μπαβαρουάζ, πανακότα, κρεμ καραμελέ κ.ά.) και σάλτσες, ενώ, ανάλογα με την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσουμε, μπορεί να μας δώσει και πιο «σταθερά» μείγματα, όπως ζελέ φρούτων.

Ζελατίνη σε φύλλα

Η ζελατίνη ανήκει στα πηκτικά μέσα. Χρησιμοποιείται τόσο στη ζαχαροπλαστική όσο και στη μαγειρική για να πήξει υδαρή μείγματα όπως κρέμες (μπαβαρουάζ, πανακότα, κρεμ καραμελέ κ.ά.) και σάλτσες, ενώ, ανάλογα με την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσουμε, μπορεί να μας δώσει και πιο «σταθερά» μείγματα, όπως ζελέ φρούτων.

Γλουταμινικό γευστικό

Το γλουταμινικό, γνωστό ως 'αλάτι της Κίνας' είναι ενισχυτικό γεύσης. Είναι ένα αμινοξύ που υπάρχει σχεδόν σε όλα τα τρόφιμα, χρησιμοποιείται κατά βάση στο κρέας και ως πρώτη ύλη αλλαντοποιίας.

Κιτρικό Οξύ (Ξινό)

Είναι πολύ διαδεδομένο στο φυτικό βασίλειο κυρίως στα λεμόνια και τα άλλα εσπεριδοειδή, το ακτινίδιο, τις φράουλες και πολλά άλλα φρούτα Το κιτρικό οξύ θεωρείται ασφαλές για χρήση στα τρόφιμα και δεν είναι καρκινογόνο.

Σόδα

Η σόδα πρωτίστως χρησιμοποιείται στην μαγειρική. Προστιθέμενη σε ζύμες αντιδρά με τα υπόλοιπα συστατικά του τροφίμου και παράγει διοξείδιο του άνθρακα. Για αυτόν τον λόγο και χρησιμοποιείται ως διογκωτικός παράγοντας.

Αμμωνία

Η αμμωνία χρησιμοποιείται στην μαγειρική και πολύ περισσότερο στην βιομηχανία των τροφίμων ως διογκωτικός παράγοντας και ρυθμιστής οξύτητας. Αυτό το χρήσιμο συστατικό επιτρέπει στους παρασκευαστές τροφίμων να αποκρούσουν τα βακτήρια και τα παθογόνα που μπορεί να προκαλέσουν τροφική ασθένεια.

Κρεμόριο

Το κρεμόριο είναι όξινο άλας και έχει αρκετές χρήσεις, βοηθάει να δοθεί περισσότερος όγκος στην μαρέγκα και μία πιο κρεμώδης σύσταση στα ζαχαρούχα επιδόρπια όπως η καραμέλα και το παγωτό.

Γαρύφαλλα Κομόρες

Το γαρίφαλο περιέχει υψηλές ποσότητες μαγγανίου, μια πολύ καλή πηγή διαιτητικών ινών, βιταμίνης C, ωμέγα-3, λιπαρών οξέων, ασβεστίου και μαγνησίου. Αν και κάθε ένα από τα στοιχεία αυτά έχει το δικό του ρόλο στο ανοσοποιητικό σύστημα, το πιο ευεργετικό συστατικό του γαρίφαλου είναι το λάδι, το οποίο περιέχει μια αντιφλεγμονώδη ουσία που ονομάζεται ευγενώλη.

Γαρίφαλλα Τριμμένα Κομμόρες

Το γαρίφαλο είναι το πιο γνωστό μπαχαρικό στην ομάδα των μπαχαρικών που είναι γνωστά ως "μπαχαρικά λουλούδια," και έχει δυνατή και γλυκιά γεύση.

Γλυκάνισο Σπόροι Τουρκίας

Πολύ συχνά χρησιμοποιείται στην αρτοποιία ως αρωματικό ή ως κύριο αρωματικό σε αλκοολούχα ποτά, όπως το αψέντι το ούζο και τη ρακί.

Γλυκάνισο Αστεροειδές

Το γλύκο ουζάτο άρωμα του ταιρίαζει σε μαγειρευτά με ντομάτα και δυόσμο, π.χ. σε σάλτσες για μακαρόνια, σε κοτόπουλο, μοσχάρι κοκκινιστό κ.λ.π.

Κακουλές - Κάρδαμο (Μαύρο Ινδίας)

Οι λοβοί χρησιμοποιούνται ως καρύκευμα, με παρόμοιο τρόπο όπως και οι λοβοί του πράσινου Ινδικού καρδάμου, αλλά με μια διαφορετική γεύση. Σε αντίθεση με το πράσινο κάρδαμο, αυτό το μπαχαρικό σπανίως χρησιμοποιείται σε γλυκά πιάτα.

Κακουλές - Κάρδαμο (Πράσινο Ινδίας)

Το γνήσιο κάρδαμο, που είναι γνωστό και ως κακουλές θεωρείται ένα από τα πιο ακριβά μπαχαρικά. Έχει γεύση πικάντικη που θυμίζει λεμόνι..

Κακουλές - Κάρδαμο (Τριμμένο Ινδίας)

Θεωρείται  μετά το σαφράν, την τρούφα και την βανίλια, το τέταρτο κατά σειρά πιο ακριβό μπαχαρικό στον κόσμο. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι μασούσαν τους σπόρους για να δροσίσουν την αναπνοή, ενώ οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι το χρησιμοποιούσαν ως άρωμα.

Κανέλα VERA Ξύλο Ινδονησίας

H ποιότητα VERA έχει πολύ δυνατό άρωμα. Χρησιμοποιείται κυρίως στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, είναι όμως γνωστή και για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες.

Κανέλα VERA Τριμμένη Ινδονησίας

H ποιότητα VERA έχει πολύ δυνατό άρωμα. Χρησιμοποιείται κυρίως στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, είναι όμως γνωστή και για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες.

Κανέλα Κεϋλάνης Ξύλο

Η κανέλα Κεϋλάνης θεωρείται η καλύτερη ποιοτικά κανέλα και ξεχωρίζει από το καφέ ανοιχτό της χρώμα , το λεπτό ευχάριστο άρωμα και την έντονη γλυκιά γεύση.

Κανέλα Κεϋλάνης Τριμμένη

Είναι το πλέον περιζήτητο και αγαπημένο μπαχαρικό σε όλο τον κόσμο.Με χαρακτηριστικό ντελικάτο άρωμα και γλυκιά γεύση, χρησιμοποιείται τόσο στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.

Κάρυ HOT

Το κάρυ είναι μείγμα  καρυκευμάτων, είναι εξαιρετικά νόστιμο και ευέλικτο, καθώς ταιριάζει με πάρα πολλά πιάτα.

Ινδικό Κάρυ

Το μείγμα διάφορων καρυκευμάτων στην Ινδική κουζίνα το ονομάζουμε κάρυ. Εκεί φτιάχνουνε το κάρυ αναλόγως με το πιάτο που ετοιμάζεται και συνοδεύει υπέροχα πολλά πιάτα.

Κιτρινόριζα - Κουρκουμάς (Τουρμερικ) Τριμμένη Ινδιών

Η ονομασία του καρυκεύματος κουρκουμάς (φυτό curcuma longa) ή turmeric στα αγγλικά, προέρχεται από την αραβική λέξη kurkum που σημαίνει σαφράν - κρόκος.

Κοκκινοπίπερο Καγιέν

Το πιπέρι καγιέν χρησιμοποιείται στην μαγειρική τριμμένο , ή σε περιοχές της Ασίας ως ολόκληρος καρπός τουρσί ενώ είναι χρήσιμο και για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες.

Κοκκινοπίπερο Τσίλι Ισπανίας

Το κοκκιονοπίπερο τσίλι φημίζεται για την καυτερή  έντονη γεύση του καιι χρησιμοποιείται στον αρωματισμό διαφόρων τύπων πικάντικης σάλτσας.

Κοκκινοπίπερο Habaneros Ισπανίας

Το κοκκινοπίπερο είναι μπαχαρικό το οποίο παρασκευάζεται από τους καρπούς ορισμένων ποικιλιών πιπεριάς και χρησιμοποιείται για να δώσει έντονο κόκκινο χρώμα διάφορα τρόφιμα όπως στην κρέμα γάλακτος, στις πατάτες, στο κοτόπουλο....

Κόλιανδρο Ολόκληρο Ινδίας

Φυτό που μοιάζει πολύ με το μαϊντανό κι έχει έντονη γεύση, η οποία είναι πιο ήπια όταν είναι ξερός σε μορφή σπόρων. Στη μαγειρική χρησιμοποιούνται τόσο τα φρέσκα φύλλα, όσο και οι αποξηραμένοι σπόροι του φυτού, οι οποίοι έχουν πικάντικη και γλυκιά γεύση πορτοκαλιού ενώ συνδιάζονται με το κύμινο και συνοδεύει μαγειρευτά πιάτα και κρέατα.

Κόλιανδρο Τριμμένο Ινδίας

Φυτό που μοιάζει πολύ με το μαϊντανό κι έχει έντονη γεύση, η οποία είναι πιο ήπια όταν είναι ξερός σε μορφή σπόρων. Στη μαγειρική χρησιμοποιούνται τόσο τα φρέσκα φύλλα, όσο και οι αποξηραμένοι σπόροι του φυτού, οι οποίοι έχουν πικάντικη και γλυκιά γεύση πορτοκαλιού ενώ συνδιάζονται με το κύμινο και συνοδεύει μαγειρευτά πιάτα και κρέατα.

Κουκουνάρι Κίνας

Το κουκουνάρι είναι ο καρπός του πεύκου και χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα ως εδώδιμος σπόρος, ενώ συχνά προστίθεται σε σαλάτες και συνταγές της Μεσογειακής κουζίνας φρέσκο ή καβουρδισμένο..

Κρεμμύδι Τριμμένο Ινδίας

Το τριμμένο κρεμμύδι είναι ηπιότερο σε γεύση και πιο εύπεπτο και χρησιμοποιείται παντού στην μαγειρική.

Κρεμμύδι Νιφάδες Ινδίας

Το κρεμμύδι σε νιφάδες έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το τριμμένο και συνοδεύει άριστα όλα τα πιάτα.

Κύμινο Ολόκληρο Τουρκίας

 Tο κύμινο είναι μπαχαρικό με έντονο άρωμα και δυνατή γεύση, που πικρίζει ελαφρά, επίσης είναι από τα βασικά συστατικά του μείγματος μπαχαρικών κάρρυ.

Κύμινο Τριμμένο Τουρκίας

Tο κύμινο είναι μπαχαρικό με έντονο άρωμα και δυνατή γεύση, που πικρίζει ελαφρά, επίσης είναι από τα βασικά συστατικά του μείγματος μπαχαρικών κάρρυ.

Λεμονοπίπερο

Το λεμονοπίπερο είναι καρύκευμα με κλασική γεύση που αρχικά ξεκίνησε για να χρησιμοποιηθεί σε συνταγές με ψάρι. Έχει γίνει όμως δημοφιλές για κάθε συνταγή με κρεατικά.

Μαυροσούσαμο

Ο σπόρος του σουσαμιού αποτελεί σημαντικό συστατικό των τροφών για περίπου 6.000 χρόνια. Οι βασικοί λόγοι που πολλοί χρησιμοποιούν το σουσάμι είναι λόγο της υψηλής του περιεκτικότητας σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέας, σε πρωτεΐνη αλλά και σε διάφορα μικροθρεπτικά συστατικά..

Μαραθόσπορος

Ο μάραθος έχει δροσιστική δράση. Μπορεί και ενισχύσει την πεπτική λειτουργία, μειώνει αποτελεσματικά τα αέρια του πεπτικού συστήματος και τον τυμπανισμό.

Μαχλέπι Ολόκληρο Τουρκίας

Αρωματικό μπαχαρικό το οποίο προέρχεται από τους σπόρους ενός είδους αγριοκερασιάς.

Μαχλέπι Τριμμένο Τουρκίας

Το μαχλέπι με την μαλακή και μαστιχώδη υφή, χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες για να τονίσει τη γεύση παραδοσιακών γλυκισμάτων.

Μοσχοκάρυδο Ανθός (Mace)

Ο ανθός του μοσχοκάρυδου λέγεται μασίς και έχει πιο διακριτικό άρωμα και γεύση από το μοσχοκάρυδο.

Μοσχοκάρυδο Ολόκληρο Ινδίας

Η χρήση του ολόκληρου μοσχοκάρυδου στη μαγειρική είναι πολύ εκτεταμένη σε διάφορα συνηθισμένα και γκουρμέ φαγητά.

Μοσχοκάρυδο Τριμμένο Ινδονησίας

Η χρήση του ολόκληρου μοσχοκάρυδου στη μαγειρική είναι πολύ εκτεταμένη σε διάφορα συνηθισμένα και γκουρμέ φαγητά.

Μπαχάρι Ολόκληρο Μεξικού

Το μπαχάρι είναι ο καρπός από το δένδρο, Pimenta dioica,  της ίδιας οικογένειας με την πιπεριά.

Μπαχάρι Τριμμένο Μεξικού

Το μπαχάρι είναι ο καρπός από το δένδρο, Pimenta dioica,  της ίδιας οικογένειας με την πιπεριά.

Μπούκοβο Καυτερό Ινδίας

Το μπούκοβο παράγεται από αποξηραμένες κόκκινες καυτερές πιπεριές, τριμμένες και η γεύση του είναι ιδιαίτερα καυτερή.

Μπούκοβο Γλυκό Ισπανίας

Το γλυκό μπούκοβο προέρχεται από κόκκινες γλυκές πιπεριές οι οποίες ξερένονται και τρίβονται.

Πουλ Πιμπέρ Τούρκικο Πιπέρι

Το πουλ πιμπέρ είναι ποικιλία πιπεριάς που χρησιμοποιείται ως μπαχαρικό, ιδίως στην ανατολίτικη – μεσογειακή κουζίνα.

Παπαρουνόσπορος Τουρκίας
 Ο παπαρουνόσπορος χρησιμοποιείται ευρέως στην αρτοποιία και τη ζαχαροπλαστική και το άρωμα του παπαρουνόσπορου είναι ελαφρά γλυκό, με νότες ξηρών καρπών.
Πάπρικα Γλυκιά ASTA 120 Ισπανίας

Η πάπρικα χρησιμοποιείται στο φαγητό για να δώσει γεύση αλλά και χρώμα, ιδίως στο ρύζι, και για τον ίδιο λόγο συχνά πασπαλίζεται από πάνω..

Πάπρικα Καπνιστή Ισπανίας

Γλυκιά πάπρικα η οποία καπνίζεται με φυσικό τρόπο που της χαρίζει ένα ιδιαίτερο άρωμα και χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές.

Πιπέρι Κουμπέμπα

Ξινό και πικάντικο πιπέρι Ινδονησίας. Έχει γεύση που μερικοί ισχυρίζονται ότι είναι ένας συνδυασμός της γεύσης πιπεριού και της γεύσης από το μπαχάρι.

Πιπέρι Λευκό Ολόκληρο (Βιετνάμ)

Το άσπρο πιπέρι είναι αποκλειστικά το εσωτερικό του καρπού του πιπεριού. Ο εξωτερικός φλοιός που έχει  σκούρο χρώμα αφαιρείται είτε αφού εμβαπτιστεί ο καρπός σε νερό. Κατόπιν, το εσωτερικό του καρπού αποξηραίνεται, και έχουμε το γνωστό λευκό πιπέρι, που έχει διαφορετική γεύση και άρωμα από το μαύρο πιπέρι.

Πιπέρι Λευκό Τριμμένο (Βιετνάμ)

Το άσπρο πιπέρι είναι αποκλειστικά το εσωτερικό του καρπού του πιπεριού. Ο εξωτερικός φλοιός που έχει  σκούρο χρώμα αφαιρείται είτε αφού εμβαπτιστεί ο καρπός σε νερό. Κατόπιν, το εσωτερικό του καρπού αποξηραίνεται, και έχουμε το γνωστό λευκό πιπέρι, που έχει διαφορετική γεύση και άρωμα από το μαύρο πιπέρι. Είναι λιγότερο αρωματικό, αλλά με περισσότερη αψάδα και πιο επιθετική γεύση.

Πιπέρι Μακροπίπερο

Το μακροπίπερο είναι ένας θάμνος με καρπούς που μοιάζουν σαν μακριές βέργες, συλλέγενται και αποξηραίνεται. Χρησιμοποιείται στην Ινδική κουζίνα για πικάντικα πιάτα.

Πιπέρι Μαύρο Ολόκληρο (Βιετνάμ)

Το μαύρο πιπέρι ταιριάζει με τα πάντα, γι’ αυτό χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική, έχει δυνατή γεύση, καυτή και κάπως πικάντικη..

Πιπέρι Μαύρο Τριμμένο (Βιετνάμ)

Το μαύρο πιπέρι ταιριάζει με τα πάντα, γι’ αυτό χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική,έχει δυνατή γεύση, καυτή και κάπως πικάντικη.

Πιπέρι Mix (Μαύρο, Πράσινο, Ροζ, Άσπρο)

Ταιριάζει με τα πάντα, γι’ αυτό χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική. Όλες οι ποικιλίες πιπεριών προέρχονται από το ίδιο φυτό. Η διαφορά στο χρώμα οφείλεται στους διαφορετικούς χρόνους συγκομιδής και στην κατεργασία στην οποία υποβάλλονται οι κόκκοι.

Πιπέρι Πράσινο Ολόκληρο (Ινδίας)

Το πράσινο πιπέρι είναι περισσότερο αρωματικό  κι έχει πιο ήπια γεύση από το μαύρο, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ελαφριά πιάτα.

Πιπέρι Ροζ Βραζιλίας

Το ροζ πιπέρι, του οποίου η χρήση ως μπαχαρικό έχει διαδοθεί τα τελευταία χρόνια, είναι αρωματικό με γλυκιά, πιπεράτη γεύση και χαρακτηριστικό, μάλλον εξωτικό, ροζ χρώμα που το κάνει απαραίτητο στην gourmet κουζίνα.

Πιπέρι Σέτσουαν

Το πιπέρι σετσουάν έχει πάρει το όνομά του από την πόλη Σετσουάν της Κίνας και είναι ένα μπαχαρικό με ιδιαίτερη γεύση, καυτερή και δροσερή σαν λεμόνι, και προκαλεί ελαφρύ μούδιασμα στην γλώσσα και το στόμα.

Πιπερίτσες Ινδίας

Η καυτερή πιπεριά έχει γίνει ένα από τα βασικά συστατικά της μεσογειακής κουζίνας καθώς χρησιμοποιείται ευρύτατα για να δώσει νοστιμιά και ένα άλλο “νόημα” σε πάρα πολλά πιάτα. Το κύριο χαρακτηριστικό της καυτερής πιπεριάς, δηλαδή η καυστικότητά τους, οφείλεται όπως ήδη είπαμε σε ένα αλκαλοειδές, την καψαϊκίνη, που έχει να παρουσιάσει, εκτός από το χαρακτηριστικό καυτερό άρωμα και γεύση, άλλη μία ενδιαφέρουσα ιδιότητα. Διευκολύνει την χώνεψη.

Πιπερόριζα (Τζίντζερ) Ολόκληρο Κίνας

Ένα από τα πιο συνηθισμένα καρυκεύματα, αποτελεί βασικό συστατικό της κινεζικής και ταϋλανδέζικης κουζίνας με μια κάπως καυτερή χαρακτηριστική γεύση που νοστιμίζει γλυκά, επιδόρπια, σάλτσες, εξωτικά φαγητά και κοκτέιλ ποτών.

Πιπερόριζα (Τζίντζερ) Τριμμένη Κίνας

Είναι από τα πιο συνηθισμένα καρυκεύματα και αποτελεί βασικό συστατικό της Kινεζικής,  και της Aγιουρβεδικής ιατρικής ενώ θεωρείται μάλιστα και αφροδισιακό, πιθανόν επειδή διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος. Είναι βασικό συστατικό της Kινεζικής και της Tαϋλανδέζικης κουζίνας.

Σιναπόσπορος Άσπρος

Βασικό συστατικό για την παρασκευή της μουστάρδας, μαζί με το κίτρινο.

Σιναπόσπορος Μαύρος

Βασικό συστατικό για την παρασκευή της μουστάρδας, μαζί με το κίτρινο.

Σισάμι Αποφλοιωμένο Ινδιών

Το σουσάμι είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και ωφέλιμο, γιατί περιέχει λιπαρές ουσίες σε μεγάλη αναλογία.

Σισάμι Φυσικό Ινδιών

Το σουσάμι είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και ωφέλιμο, γιατί περιέχει λιπαρές ουσίες σε μεγάλη αναλογία. Λόγω των ισχυρών αντιοξειδωτικών του εμφανίζει εξαιρετικά αυξημένη διατηρησιμότητα.

Σκόρδο Γκρανουλέ Κίνας

Λαχανικό αλλά και μπαχαρικό που προέρχεται από το φυτό Allium Sativum. Στη μαγειρική χρησιμοποιείται ωμό στις σαλάτες και σε πολλά φαγητά.

Σκόρδο Τριμμένο Κίνας

Στη μαγειρική χρησιμοποιείται ωμό στις σαλάτες και σε πολλά φαγητά.

Σκόρδο Flakes

Στη μαγειρική χρησιμοποιείται ωμό στις σαλάτες και σε πολλά φαγητά.

Σουμάκ Τουρκίας

Το σουμάκ είναι ένα μπαχαρικό που βγαίνει από τους αποξηραμένους καρπούς του φυτού Rhus coriaria. Χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στην ανατολική κουζίνα και προσθέτει γεύση σε κρέατα, ρύζι, dressings, ψάρια αλλά και θαλασσινά.

Στραγάλι Τριμμένο

 Ψημένα ρεβίθια κατ' ουσίαν, κυκλοφορούν σε αφράτα και σκληρά, που ωστόσο δεν έχουν διαφορές στη διατροφική τους αξία.

Τσιμένι Τριμμένο Ινδιών

Το τσιμένι ή αλλιώς τριγωνέλλα είναι το βασικό συσταστικό του παστουρμά. Αν μαγειρευτεί είναι πιο ήπιο ενώ αν αποξηρανθεί γίνεται κάπως πικάντικο. Στην κουζίνα προστίθεται σε σκόνη σε διάφορα κρέατα, στο κοτόπουλο και σε λαχανικά.

Μείγμα Μπαχαρικών Αμερικανικό - Για κρέας

Μείγμα για κρέατα, ψητά, μπιφτέκια, λουκάνικα. Περιέχει κόλιανδρο, κύμινο, μπούκοβο, πάπρικα, πιπέρι, κρεμμύδι, τσίλι, σινάπι και φρυγανιά.

Μείγμα Μπαχαρικών Καρίν - Για κοτόπουλο

Ένα μείγμα μπαχαρικών που περιέχει ρίγανη μουστάρδα, πάπρικα, αλάτι, σκόρδο, κάρυ και είναι ιδανικό για πασπάλισμα πριν το ψήσιμο του κοτόπουλου.

Μείγμα Μπαχαρικών Baharat - Για κοκκινιστά

Αρωματικό, ζεστό και γλυκό, δίνει βάθος και γεύση στις σούπες και σε όλα τα κοκκινιστά.

Μείγμα Μπαχαρικών Barbeque

Με βάση το αλάτ, το μείγμα μπαχαρικών BBQ και χρησιμοποιείται στα κρεατικά που προορίζονται για ψήσιμο στην ψησταριά.

Μείγμα Μπαχαρικών Θαλλασινό - Για ψάρια

Περιέχει μαϊντανό, δυόσμο, σκόρδο, δενδρολίβανο, κόλιανδρο, γλυκάνισο, λεμόνι, λουίζα και πιπέρι, είναι το κατάλληλο μείγμα για ψάρια που προορίζονται για σχάρα αλλά και για φούρνο.

Μείγμα Μπαχαρικών Μουστάρδας

Η μουστάρδα σκόνη παρασκευάζεται από σπόρους σιναπιού και πρέπει να έρθει σε επαφή με το νερό για να απελευθερώσει την γεύση της.

Μείγμα Μπαχαρικών Καρνί - Για αρνί

Περιέχει ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και λουίζα, το καρνί είναι μείγμα ιδανικό για τις ημέρες του Πάσχα. 

Μείγμα Μπαχαρικών Γραράμ Μασάλα

Μείγμα μπαχαρικών που χρησιμοποιείται σε όλη την ινδική μαγειρική. Κατά λέξη σημαίνει "έντονο μείγμα", ενώ κάθε περιοχή δημιουργεί το δικό της μείγμα, δεν υπάρχει στάνταρ συνταγή.

Μείγμα Μπαχαρικών Ταντούρι - Για κρέας Οι περισσότεροι άνθρωποι φαίνεται να πιστεύουν ότι tandoori είναι μια συνταγή. Στην  πραγματικότητα όμως, είναι  μια μέθοδος μαγειρέματος που έχει γίνει συνώνυμο με το φαγητό που ετοιμάζεται. Με απλά λόγια είναι μαριναρισμένο κρέας μαγειρεμένο σε μια έντονη φωτιά σε tandoor. Tandoor είναι ένας πήλινος φούρνος ο όποιος είναι χτισμένος από πηλό.
Μείγμα Μπαχαρικών Ras El Hanout - Για κρέας

Το Ras el hanout είναι το μείγμα που δίνει την τόσο χαρακτηριστική γεύση στα πιάτα της Μαροκινής κουζίνας. Στα Αραβικά σημαίνει "τα καλύτερα του καταστήματος". Είναι θέμα τιμής για κάθε μαγαζί με μπαχαρικά στο Μαρόκο να κάνει την καλύτερη δυνατή μείξη των πιο εκλεκτών μπαχαρικών για να βγάλει αυτό το αποτέλεσμα.

Μείγμα Μπαχαρικών Magic Dust Spice - Για κοτόπουλο, σάλτσες και BBQ

Η νέα γευστική μόδα σε ιδιαίτερη γεύση για κρέατα είναι εδώ.

Μείγμα Μπαχαρικών Italian Dressing - Σαλάτες, Κοτόπουλος, Σάλτσες

Ένα μείγμα με πολλά αρωματικά φυτά που ταιριάζει σε σάλτσες, κοτόπουλο, σαλάτες... Περιέχει σκόρδο, κρεμμύδι, ρίγανη, μαϊντανό, βασιλικό, θυμάρι, σέλινο, αλάτι και πιπέρι.

Μείγμα Μπαχαρικών Harissa

Το Harissa είναι αρύκευμα με πικάντικη γεύση που προέρχεται από την Τυνησία. Περιέχει καυτερή πιπεριά, σκόρδο, κύμινο, κόλιανδρο, μέντα και είναι κατάλληλο για κόκκινο κρέας, ενώ χρησιμοποιείται και σε ομελέτες για γεύση που απογειώνει.

Μείγμα Μπαχαρικών Caribbean - Για κιμάδες

Μείγμα ιδανικό για κιμά αλλά και για κρέατα, που περιέχει κρεμμύδι, μουστάρδα, μπαχάρι, κανέλα, πάπρικα, σκόρδο και αλάτι.

Μείγμα Μπαχαρικών Γύρος - Για γύρο και κεμπάπ

Αλάτι, μαύρο πιπέρι, μπαχάρι, ρίγανη, κύμινο, πιπερόριζα, δενδρολίβανο, κόλιανδρο είναι το ιδανικό μπαχαρικό για χρήση σε γύρο ή κεμπάπ.

Μείγμα Μπαχαρικών Τζατζίκι

Τα συστατικά του μείγματος είναι σκόρδο, άνιθος, πιπέρι και αλάτι. Εμείς προσθέτουμε μόνο λάδι, αγγούρι και γιαούρτι και απολαμβάνουμε.

Μείγμα Μπαχαρικών για Κεφτέδες

Ιδανικός συνδυασμός μπαχαρικών και βοτάνων άριστης ποιότητας που δίνουν εξαιρετικό άρωμα για κεφτέδες.

Πηλιορείτικο για Ψητά

Μείγμα μπαχαρικών ιδανικό για κρέατα σχάρας, μπριζόλες και παϊδάκια.

Μείγμα Μπαχαρικών Σοφρίτο

ΗΤο σοφρίτο είναι χαρακτηριστικό πιάτο της Κέρκυρας και σημαίνει σιγοψημένο και αποτελείται από φρεσκοκομμένο πιπέρι, σκόρδο, μαϊντανό και πιπερόριζα.

Μείγμα Μπαχαρικών Γαλοπούλα - Για κοτόπουλο

Μείγμα μπαχαρικών ιδανικό για γαλοπούλα, κοτόπουλο αλλά και για όλα τα πουλερικά.

Μείγμα Μπαχαρικών για Μουσακά

ΤΜείγμα μπαχαρικών που προσδίδει ξεχωριστή γεύση στο μουσακά και μπορείτε να προσθέσετε και στον κιμά.

Μείγμα Μπαχαρικών για γεμιστά

Υπέροχο μείγμα μπαχαρικών ιδανικό για γεμιστά, με πλήθος από μυρωδικά.

Μείγμα Μπαχαρικών για πατάτες

ΕΔώστε εξαιρετική γεύση στις πατάτες σας, όπως και αν τις μαγειρεύετε, με αυτό το μείγμα μπαχαρικών.

Μείγμα Μπαχαρικών για πίτσα

Μείγμα που μπορεί να χρησιμοποιειθεί είτε στη σάλτσα της πίτσας, είτε από πάνω, πριν το ψήσιμο.

Μείγμα Μπαχαρικών Βεγκέτα - Για λαχανικά

Μείγμα με ψιλοκομμένα λαχανικά που περιέχει μπαχαρικά και δίνει ιδιαίτερη γεύση στα λαχανικά σας αλλά και σε πλήθος άλλων πιάτων.

Μείγμα 5 Μπαχαρικών Ασιατικό

Ιδιαίτερο μείγμα από αστεροϊδή γλυκάνισο, πιπέρι σετσουαν, γαρύφαλο, κανέλα και μάραθο που ταιριάζει πολύ σε κοτόπουλο ή κρέας .

Μείγμα Μπαχαρικών Σπετσιερικό

Το σπετσιερικό αποτελεί Κερκυραϊκό μείγμα 12 μπαχαρικών και δίνει αυτή την μοναδική γεύση στην παστιτσάδα.

Μείγμα Μπαχαρικών Σμυρνέικο - Πολίτικο για τσουρέκια

Γλυκιά νοσταλγία από Σμύρνη, χάρις σε αυτό το μείγμα που είναι ιδανικό για γλυκά.

Μείγμα Μπαχαρικών Apple Pie - Για μηλόπιτα

Επιλογή μπαχαρικών για χρήση σε μηλόπιτα.